Cum te putem ajuta?
021.22.22.554

Anzi MDB Host versus Sniffer MDB

Anzi MDB Host versus Sniffer MDB

Anzi MDB Host versus Sniffer MDB Operatorii care au în flotă automate comerciale echipate cu periferice de plată care funcționează cu protocolul MDB pot opta pentru două tipuri constructive de soluții fiscale avizate. Cele două soluții sunt foarte diferite în ceea ce privește funcționalitățile oferite, fapt care îngreunează luarea unei decizii rapide. În articolul de față facem o analiză comparativă între cele două variante pentru a fi mai ușor de înțeles punctele forte și punctele slabe ale fiecăreia dintre ele. Este la latitudinea fiecăruia să decidă ce consideră a fi bun sau a fi rău.

Cerința legală de a avea modul fiscal și legătură la ANAF NU aduce niciun beneficiu operatorului, din contră am zice, este strict un cost.

Dacă criteriul cel mai important este prețul și doriți strict să fiți în legalitate, achiziționați un modul sniffer de la concurență. Dacă însă aveți flerul managerial și imaginea că vorbim de o dotarea pe termen lung atunci veți profita de ocazie și veți transforma o obligație într-o oportunitate. Citiți mai departe, avem soluții.

Câteva întrebări
  • Diminuarea pierderilor/furturilor și maximizarea profitului sunt importante pentru Dvs?
  • Modernizarea afacerii este importantă pentru Dvs?
  • Digitalizarea afacerii este importantă pentru Dvs?
Avem implementate soluții pentru toate întrebările de mai sus.
Anzi MDB Host MDB Sniffer
Este elementul central al lanțului MDB. Conversează cu perifericele de plată MDB din poziția de coordonator. Are un rol activ. Simulează un periferic cashless și (poate) primește informații despre vânzarea efectuată. Are un rol pasiv.
Necesită port EXE în placa de control a vendomatului. 95% din vendomatele cu MDB au și acest conector, întrebați tehnicii dvs. și vă vor confirma. Funcționează doar pe mufa MDB, fără să mai fie nevoie și de portul EXE.
Gestiunea produselor într-un singur loc, în modulul fiscal Anzi. Vendomatul se programează în modul Price Holding și se lasă așa. Prețurile se modifică manual în vending și se modifică și în sniffer. Orice neconcordanță ar trebui să ducă la blocarea vânzării.
Permite modificarea de la distanță a prețurilor produselor fără a mai fi nevoie de programarea prețurilor în vendomat. Orice modificare de preț trebuie făcută atât manual în vendomat cât și în baza de date a sniffer-ului
Permite programarea din timp a unor prețuri care să intre în vigoare la o anumită dată, exemplu schimbarea cotei de TVA pentru produsele care conțin zahăr. Acest fapt elimină posibilitatea ca să se facă vânzări pe cota de TVA greșită mai ales când data de intrare în vigoare este 1 ianuarie ora 00h00.  
Permite echiparea vendomatului cu două cashless-uri MDB: 1 x cititor card + 1 x cititor cheie. Permite echiparea vendomatului doar cu un singur cashless MDB. Pe poziția a doua este obligatoriu sniffer-ul MDB.
Implementare unitară MDB pe toată flota. Perifericele care funcționează pe vendomatul de referință funcționează pe orice vendomat din flotă indiferent de producătorul acestuia. Fiecare vendomat poate avea mici diferențe de implementare MDB ceea ce face mai complicată implementarea sniffer-ului și a unor periferice MDB
Gestionează creditul din mașină. Acest aspect deschide numeroase posibilități de plată prin mijloace moderne. Ex: implementarea unui cititor de card bancar mai ieftin pe USB Citește pasiv creditul din acceptoare. Soluție limitată doar la tehnologia actuală fără deschidere de viitor.
Ține gestiunea banilor încasați/plătiți la nivel de monede și bancnote în timpul vânzării normale.  
Ține gestiunea banilor în momentul alimentării/ retragerii de numerar de către filler.  
Asigură mecanisme antifurt la nivel de vendomat/flotă.  
Politica de gestiune monetară a vendomatului se face DOAR în modulul fiscal. Ex: rest maxim, dacă schimbă bancnote în monede, ...
Acest aspect duce la implementarea unei politici unitare la nivel de flotă. Programarea se face centralizat și se propagă în toată flota
Politica de gestiune monetară a vendomatului se face manual în fiecare vendomat în parte.
Dacă se dorește schimbarea unor parametrii, politici, trebui programate manual toate aparatele afectate.
Poate da o viață noua aparatelor vechi care au doar port EXE oferind oportunitatea de a schimba perifericele de plată cu unele moderne, pe protocol MDB  
Trimite pe email conținutul raportului Z după fiecare închidere de zi fiscală  
Ține gestiunea produselor din vendomat  
Raportează vânzările în regim on line/la cerere  
Modul de Telemetrie INCLUS (aducere date la sediul central) + interfețe cu programul de gestiune al Clientului  
Interfațări cu multiple programe de contabilitate atât cantitativ cât și/sau valoric.  
Tipărire Bon fiscal dacă se dorește (necesită imprimantă)  
Proiectat și Fabricat în România  
Modul Avizat Modul Avizat
Conectare la ANAF prin conexiune externă (Wifi/GSM)  
Prețul poate fi mai mare dar are MULT MAI MULTE FUNCȚII INCLUSE și este o platformă deschisă către viitor. Mai ieftin pe termen mediu și lung.
Trebuie luată în calcul și manopera mai mică a tehnicului pentru programări, și scăderea substanțială a “pierderilor” din sumele aduse la sediul central. Memoria fiscală ține 5 ani.
Prețul poate fi mai mic dar este o soluție limitată doar pentru satisfacerea obligației legale de fiscalizare. Mai ieftin doar pe termen scurt.
 
O ultimă informație utilă. Memoria fiscală are capacitate de stocare de 5 ani. Ca sa aveți o baza de timp când poate vă ziceți ”pierdem doar câțiva lei pe zi, e acceptabil”, sau ”prețurile se schimbă rar”, etc.
Știm că sistemul propus de noi poate diminua ”pierderile” cauzate de lipsa unei situații clare a banilor primiți/predați.  Doar prin aceste câștiguri prețul modului fiscal Anzi Soft se recuperează în termen scurt urmând să aducă profit în toți anii de utilizare. Credeți-ne, avem experiență vastă în tehnici antifurt și nu numai. Furnizăm sisteme fiscale performante pentru magazine din anul 2000, fiind primul producător român avizate de Ministerul de Finanțe.

De reținut:
Soluția Anzi Soft oferă operatorilor Beneficii Reale dacă tot a apărut obligativitatea dotării cu dispozitive fiscale.

Pentru mai multe explicații sau consultanță de specialitate vă rugăm să ne contactați.
Vă dorim să luați decizia cea mai bună pentru afacerea Dvs.
 
 

Produse Recomandate

Anzi Soft POS R314 - MAX

Anzi Soft POS R314 - MAX

Anzi Soft R314 - MAX este POS-ul de care aveați nevoie pentru modernizarea afacerii. Aspect elegant și performanță la un preț foarte bun.

Vezi detalii

Anzi Soft POS R314

Anzi Soft POS R314

AnziSoft POS R314 este fie cea mai performantă casă de marcat fie cel mai mic POS mare în funcție de cum priviți.

Vezi detalii

Anzi Soft POS R314 - XChange

Anzi Soft POS R314 - XChange

Anzi Soft POS R314 XChange este soluția perfectă pentru casele de schimb valutar moderne. Tot ce este nevoie pentru funcționarea punctului de schimb valutar…

Vezi detalii

Cere info