https://www.high-endrolex.com/30
Termenul Final de Fiscalizare Vending 2024
Cum te putem ajuta?
021.22.22.554

Termenul Final de Fiscalizare Vending 2024

Termenul Final de Fiscalizare Vending 2024

Termenul Final de Fiscalizare Vending 2024 În data de 14/12/2023 s-a publicat Ordonanţa de urgenţă nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene. Pe lângă multe alte prevederi sunt două articole care privesc dotarea operatorilor economici care operează automate comerciale nesupravegheate (vendomate) cu module fiscale. 
În preambulul actului normativ se precizează faptul că:

având în vedere faptul că operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce funcţionează pe bază de plăţi cu cardul, precum şi de acceptatoare de bancnote sau monede, după caz, vizaţi de obligaţia de dotare cu aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, sunt în imposibilitatea de a respecta termenul final de dotare stabilit pentru data de 31 decembrie 2023, în condiţiile inexistenţei pe piaţă, în prezent, a acestor dispozitive,
ţinând seama şi de faptul că nepromovarea prezentului act normativ ar avea consecinţe negative în sensul că ar conduce la sancţionarea operatorilor economici care comercializează bunuri/prestează servicii prin intermediul automatelor comerciale, începând cu data de 1 ianuarie 2024, pentru neîndeplinirea obligaţiei de dotare cu aparate de marcat electronice fiscale, în condiţiile în care fapta nu este imputabilă acestora.

În acest fel legiuitorul recunoaște termenul tardiv la care s-au emis avizele de distribuție pentru modulele fiscale specializate. Pentru a permite distribuitorilor autorizați să producă necesarul de module fiscale, operatorilor economici să încheie contractele comerciale și tehnicienilor să instaleze și să fiscalizeze respectivele module fiscale, în articolul LXIII se precizează termenul maxim de finalizare.
Art. LXIII. -

(1) Sancţiunea prevăzută la art. 11 alin. (1) lit. f) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică începând cu data de 1 octombrie 2024 pentru operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce funcţionează pe bază de plăţi cu cardul, precum şi de acceptatoare de bancnote sau monede, după caz, pentru săvârşirea, începând cu acest termen, a faptei prevăzute la art. 10 lit. cc) din aceeaşi ordonanţă de urgenţă.

(2) În cazul operatorilor economici care desfăşoară şi alte activităţi pentru care legea prevede obligativitatea utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale, dispoziţiile alin. (1) se aplică exclusiv pentru activitatea de livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce funcţionează pe bază de plăţi cu cardul, precum şi de acceptatoare de bancnote sau monede, după caz.
După 1 Octombrie 2024 vor începe controalele tematice pentru a verifica îndeplinirea cerințelor legale. 
Firma Anzi Soft are pregătite module pentru fiscalizarea vendomatelor care funcționeză cu protocoalele EXE și MDB, pentru orice informații suplimentare vă rugăm să ne contactați.
 

Produse Recomandate

Anzi Soft POS R314 - MAX

Anzi Soft POS R314 - MAX

Anzi Soft R314 - MAX este POS-ul de care aveați nevoie pentru modernizarea afacerii. Aspect elegant și performanță la un preț foarte bun.

Vezi detalii

Anzi Soft POS R314

Anzi Soft POS R314

AnziSoft POS R314 este fie cea mai performantă casă de marcat fie cel mai mic POS mare în funcție de cum priviți.

Vezi detalii

Anzi Soft POS R314 - XChange

Anzi Soft POS R314 - XChange

Anzi Soft POS R314 XChange este soluția perfectă pentru casele de schimb valutar moderne. Tot ce este nevoie pentru funcționarea punctului de schimb valutar…

Vezi detalii

Cere info





https://www.high-endrolex.com/30