https://www.high-endrolex.com/30
Deducere cheltuieli cu AMEF
Cum te putem ajuta?
021.22.22.554

Deducerea cheltuielilor cu casele de marcat

Deducerea cheltuielilor cu casele de marcat

Deducerea cheltuielilor cu casele de marcat Persoanele juridice vor putea deduce valoarea casei/caselor de marcat cu jurnal electronic achiziționate din impozitul calculat, nu din valoare impozabilă cum se calcula anterior.
   Așa cum prevede Codul Fiscal/2021 actualizat, ținând cont totodată de Normele Metodologice de Aplicare ale acestuia (Legea 295/2020 și Legea 296/2020), s-a stabilit că microintreprinderile care achiziționează AMEF (Aparate de Marcat Electronice Fiscale) își pot scădea aceste costuri din impozitul pe venituri aferent trimestrului în care au fost puse în funcțiune, dar în limita impozitului pe veniturile microintreprinderii datorat trimestrului respectiv.
Conform prevederilor de la art. 56 alin. (1-6) –(1-7) din Codul fiscal:
Sumele care nu sunt scazute din impozitul datorat pe veniturile microintreprinderilor se reporteaza in trimestrele urmatoare, pe o perioada de 28 de trimestre consecutive. 
De asemenea, ANAF comunică faptul că în cazul contribuabililor plătitori de impozit pe venit, venitul net anual impozabil se determină prin însumarea tuturor veniturilor nete anuale, recalculate, din care se deduce contribuția de asigurări sociale datorată și la care se adaugă costul de achiziție al AMEF (Aparate de Marcat Electronice Fiscale) puse în funcțiune în anul respectiv.

   Beneficiarii acestor facilități sunt contribuabilii care au pus în funcțiune casele de marcat în anul 2018, 2019 si 2020 până la data aplicării prezentelor prevederi, respectiv înainte de 1 august 2020.

Galerie Foto

Produse Recomandate

Anzi Soft POS R314 - MAX

Anzi Soft POS R314 - MAX

Anzi Soft R314 - MAX este POS-ul de care aveați nevoie pentru modernizarea afacerii. Aspect elegant și performanță la un preț foarte bun.

Vezi detalii

Anzi Soft POS R314

Anzi Soft POS R314

AnziSoft POS R314 este fie cea mai performantă casă de marcat fie cel mai mic POS mare în funcție de cum priviți.

Vezi detalii

Anzi Soft POS R314 - XChange

Anzi Soft POS R314 - XChange

Anzi Soft POS R314 XChange este soluția perfectă pentru casele de schimb valutar moderne. Tot ce este nevoie pentru funcționarea punctului de schimb valutar…

Vezi detalii

Cere info

https://www.high-endrolex.com/30