https://www.high-endrolex.com/30
Informare Cota TVA 9%
Cum te putem ajuta?
021.22.22.554

Informare Cota TVA 9%

Informare Cota TVA 9%

Informare Cota TVA 9% La finele lunii iulie Guvernul Romaniei a emis Ordonanţa nr. 16 de modificare a Legii nr. 571/2003 din Codului Fiscal, prin care stabileşte reducerea la 9% a cotei TVA  pentru o serie de produse de panificatie si morarit.      
 
Conform ordonantei sus mentionate, incepand cu data de 01.09.2013 se va aplica o cota de TVA de 9% pentru urmatoarele categorii de produse:
 
 - toate sortimentele de paine precum si urmatoarele specialitati de panificatie: cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzelute si impletituri, care se incadreaza in grupa de produse de brutarie la codul CAEN 1071;
 
- faina alba de grau, faina semialba de grau, faina neagra de grau si faina de secara, care se  incadreaza la codul CAEN 1061;
 
- triticum spelta, grau comun si meslin, care se incadreaza la codul NC 1001 99 00, si secara care se incadreaza la codul NC 1002 90 00, prevazute la anexa I la Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 al Consiliului privind Nomenclatura tarifara si statistica si Tariful vamal comun, astfel cum a fost modificata prin Regulamentul de punere in aplicare (UE) nr. 927/2012 al Comsiei din 9 octombrie 2012.
 
Compania ANZI SOFT  are prevazuta de foarte multi ani in modulele software pe care le livreaza partenerilor sai, cota de TVA de  9% (in aplicatiile ANZI SOFT  cota de TVA de 9%  este mentionata ca fiind cota C) pentru ca exista comercianti ce beneficiaza si aplica cu succes aceasta cota de TVA pentru produse precum: carti, reviste, ziare.
 
Pentru toti partenerii companiei noastre ce detin contracte de service si vor aplica aceasta noua cota de TVA la produsele mentionate in OG Nr.16 privind modificarea Legii nr 571/2003, tehnicienii ANZI SOFT sunt pregatiti sa acorde  GRATUIT,  tot suportul de care este nevoie pentru ca activitatea sa decurga in parametrii normali.
 
De asemenea, ANZI SOFT  ofera si celorlalti parteneri posibilitatea sa rezolve extrem de rapid aceasta procedura de modificare a cotei de TVA, din 24% in 9% la produsele specificate de ordonanta nr.16 prin achizitionarea unui patch special realizat de compania noastra.
 
In acest sens, compania ANZI SOFT propune doua variante de realizare a modificarilor ce privesc noua cota de TVA, de 9%:
 
I. Varianta individuala
 
In submeniul ”Nomenclator produse” se va proceda punctual la modificarea fiecarei cote de TVA 24%, selectand pentru acele produse ce intra in categoria celor mentionate de ordonanta OG Nr.16 privind modificarea Legii nr 571/2003, ”COTA C” cu valoarea de 9% (operatiune de modificare si salvare per fiecare produs in parte).
 
 
II. Varianta cu suport tehnic avizat
 
In submeniul ”Nomenclator produse”, la fiecare dintre produsele unde se va modifica  cota de TVA 24%  si care fac parte din categoria celor mentionate de ordonanta OG Nr.16 privind modificarea Legii nr 571/2003, in campul ”Atribut 5” vom introduce denumirea ”COTA 9” care apoi va fi selectata si salvata ca atare.  Aceasta informatie trebuie inregistrata pe fiecare produs in parte ce intra sub incidenta respectivei ordonante, inaintea datei de 01.09.2013. Prin intermediul unui patch special dezvoltat de compania ANZI SOFT, toate produsele ce au salvat in campul  ”Atribut 5”, ”COTA 9” vor face trecerea in mod automat la cota de TVA 9% (COTA C).
 
Procedurile de modificare a cotei TVA 24% mentionate anterior se aplica doar partenerilor ce detin solutia integrala ANZI SOFT, pentru cei ce detin o solutie de gestiune externa (SAP, Mentor, Socrate, WizCount,...) dar care comunica cu solutia de vanzare ANZI SOFT, modificarile privitor la cota de TVA mentionata se realizeaza din respectivele programe (pentru informatii lamuritoare si sprijin tehnic, va rugam sa luati legatura cu cei indreptatiti)    

Produse Recomandate

Anzi Soft POS R314 - MAX

Anzi Soft POS R314 - MAX

Anzi Soft R314 - MAX este POS-ul de care aveați nevoie pentru modernizarea afacerii. Aspect elegant și performanță la un preț foarte bun.

Vezi detalii

Anzi Soft POS R314

Anzi Soft POS R314

AnziSoft POS R314 este fie cea mai performantă casă de marcat fie cel mai mic POS mare în funcție de cum priviți.

Vezi detalii

Anzi Soft POS R314 - XChange

Anzi Soft POS R314 - XChange

Anzi Soft POS R314 XChange este soluția perfectă pentru casele de schimb valutar moderne. Tot ce este nevoie pentru funcționarea punctului de schimb valutar…

Vezi detalii

Cere info

https://www.high-endrolex.com/30