https://www.high-endrolex.com/30
Fiscalizare Vending
Cum te putem ajuta?
021.22.22.554

S-a publicat Hotărârea 355/2023 care introduce obligativitatea fiscalizării vendomatelor

S-a publicat Hotărârea 355/2023 care introduce obligativitatea fiscalizării vendomatelor

S-a publicat Hotărârea 355/2023 care introduce obligativitatea fiscalizării vendomatelor În data de 24 aprilie 2023 s-a publicat în Monitorul Oficial Hotărârea nr. 355/2023 privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003.
Acest act normativ introduce obligativitatea fiscalizării automatelor comerciale nesupravegheate (vendomate) 

Ce fel de aparate vending vor trebui fiscalizate?
Art. 4. -
(1) În sensul ordonanţei de urgenţă, prin echipamente nesupravegheate se înţelege dispozitivele de tipul automatelor comerciale, care funcţionează pe bază de plăţi cu cardul, precum şi de acceptatoare de bancnote sau monede, după caz, prin intermediul cărora se comercializează cu amănuntul produse alimentare şi/sau nealimentare sau se prestează servicii direct către populaţie. Intră în categoria echipamentelor nesupravegheate şi dispozitivele prin intermediul cărora se încasează contravaloarea serviciilor în regim de «autoservire», cum ar fi, dar fără a se limita la acestea, cele prestate în spălătoriile auto şi în staţiile automate de spălare articole textile.
Față de versiunile anterioare acum se specifică ca pe lângă vendigul de produse (automate cafea, distribuitoare snaks, etc) sunt incluse și cele care prestrează servicii direct către populație, printre care enumerăm spălătoriile automate auto și stațiile de spalare rufe.

Cine este exclus?

(2) Nu sunt considerate echipamente nesupravegheate dispozitivele de tipul automatelor comerciale, prin intermediul cărora se comercializează cu amănuntul produse alimentare şi/sau nealimentare sau se prestează servicii direct către populaţie, care nu sunt dotate constructiv cu o unitate de control." Aici probabil se regăsesc jucăriile pentru copii de tip kiddie rides.

Procedura efectivă de testarea la ICI se va definitiva în cursul Mai 2023.
Vom reveni cu amănunte când vor fi disponibile noi informații
Modulul fiscal pentru vending dezvoltat și fabricat în România de către Anzi Soft răsunde tuturor cerințelor publicate in Hotărîrea 355/2023, mai multe informații găsiți aici https://anzisoft.ro/produse/pos/vending/anzi-soft-pos-r314--vending.html. Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați.

Produse Recomandate

Anzi Soft POS R314 - MAX

Anzi Soft POS R314 - MAX

Anzi Soft R314 - MAX este POS-ul de care aveați nevoie pentru modernizarea afacerii. Aspect elegant și performanță la un preț foarte bun.

Vezi detalii

Anzi Soft POS R314

Anzi Soft POS R314

AnziSoft POS R314 este fie cea mai performantă casă de marcat fie cel mai mic POS mare în funcție de cum priviți.

Vezi detalii

Anzi Soft POS R314 - XChange

Anzi Soft POS R314 - XChange

Anzi Soft POS R314 XChange este soluția perfectă pentru casele de schimb valutar moderne. Tot ce este nevoie pentru funcționarea punctului de schimb valutar…

Vezi detalii

Cere info

https://www.high-endrolex.com/30